Sprawdź jak zrobić aromatycznego ziołowego kurczaka z warzywach na makaronie ryżowym.
Makroskładniki
- Kalorie: 807 kcal
- Węglowodany: 110g
- Białko: 46g
- Tłuszcze: 19g
Składniki (na 1 porcję)
- pojedyncza pierś z kurczaka 180g
- 250g cukinii
- 300g czerwonej papryki
- biała cebula
- olej kokosowy
- rozmaryn, bazylia, sól, pieprz
- 100g makaronu ryżowego cienkie nitki
Sposób przygotowania
- Kurczaka kroimy na małe kawałki.
- Podsmażamy na tłuszczu kokosowym.
- Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę oraz cebulę w piórkach. Przyprawiamy.
- Całość podsmażamy, a następnie dusimy.
- Gotowe danie podajemy na makaronie ryżowym.
Plany dietetyczne Budujmase skomponowane są z wielu posiłków takich jak ten, o różnorodnych poziomach trudności przygotowania.
Podobne artykuły:
- Kurczak po indyjsku z kolorowym ryżem
- Filet z kurczaka w pestkach słonecznika z żółtym ryżem i grillowanymi warzywami
- Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczoną dynią z imbirem
- Soczysta pierś z kurczaka
- Kurczak po hawajsku z frytkami z batatów i kokosowym brokułem
- Pierś z kurczaka po myśliwsku + ryż / B61 W87 T19
- Makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu
- Udko z kurczaka z puree z groszkiem i gotowanymi buraczkami
Dla mnie pycha ? ?️?