WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Wołowina w sosie musztardowym

Wołowina w sosie musztardowymPrzepis na wołowinę w sosie musztardowym.

Makroskładniki

  • Kalorie: 440kcal
  • Węglowodany: 33g
  • Białko: 31g
  • Tłuszcze: 20g

Składniki (na 2 porcje)

  • kawałek chudej wołowiny 60-70dkg
  • 2 cebule
  • musztarda
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • czerwona kapusta 500 g
  • 1/2 litra bulionu
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokroić na porcje (ale można tez piec w całości, tyle ze dłużej). Posmarować z obu stron musztardą, obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
  2. Dodać pokrojoną cebulę, chwilę przesmażyć, zalać bulionem i dusić ok 1,5 godz (w razie potrzeby podlać jeszcze woda).
  3. Na koniec popieprzyć i ew. dosolić. Bardzo smaczna i aromatyczna wołowina.
  4. Podawać z blanszowaną czerwoną kapustą.

Zobacz więcej przepisów na Budujmase plany.

Polędwica wieprzowa podana z ryżem i szpinakiem

Zapisz

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *