Przepis na wołowinę w sosie musztardowym.
Makroskładniki
- Kalorie: 440kcal
- Węglowodany: 33g
- Białko: 31g
- Tłuszcze: 20g
Składniki (na 2 porcje)
- kawałek chudej wołowiny 60-70dkg
- 2 cebule
- musztarda
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki oliwy
- czerwona kapusta 500 g
- 1/2 litra bulionu
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania
- Mięso pokroić na porcje (ale można tez piec w całości, tyle ze dłużej). Posmarować z obu stron musztardą, obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
- Dodać pokrojoną cebulę, chwilę przesmażyć, zalać bulionem i dusić ok 1,5 godz (w razie potrzeby podlać jeszcze woda).
- Na koniec popieprzyć i ew. dosolić. Bardzo smaczna i aromatyczna wołowina.
- Podawać z blanszowaną czerwoną kapustą.
Zobacz więcej przepisów na Budujmase plany.
Podobne artykuły:
- Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką
- Wołowina z rodzynkami i daktylami na aromatycznej fasoli czerwonej z cieciorką
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym na korzennym pure z ciecierzycy
- Chili con carne
- Pulpety z cielęciny w sosie koperkowym