Zobacz jak przygotować waniliową owsiankę.
Makroskładniki
- Kalorie: 723kcal
- Węglowodany: 100g
- Białko: 21g
- Tłuszcze: 23g
Składniki (na porcję)
- płatki owsiane – 10 łyżek
- mleko migdałowe- szklanka
- banan – 1/2 sztuki
- suszone daktyle (posiekane) – kilka sztuk
- migdały (płatki) – łyżka
- rodzynki – łyżka
- wanilia – 1/2 laski
- orzechy arachidowe
- świeża figa
Sposób przygotowania
- Płatki owsiane, ziarenka wanilii oraz pokrojoną laskę, z której wyjęliśmy ziarenka wrzucamy do mleka – podgrzewamy przez kilka minut ale nie doprowadzamy do wrzenia.
- Z mleka wyjmujemy kawałki laski wanilii.
- Mleko z płatkami przekładamy na talerz – wrzucamy pokrojone banany, daktyle, płatki migdałów, rodzynki.
- Dekorujemy arachidami i figami.
Więcej przepisów znajdziesz na Budujmase plany dietetyczne.
Podobne artykuły:
- “Papka” owsiana z twarogiem na słodko / B55g W105g T19g
- Makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu
- Wołowina z rodzynkami i daktylami na aromatycznej fasoli czerwonej z cieciorką
- Koktail mleczny z rodzynkami + WPC / B60g W83g T11g
- 12 najlepszych szejków potrenigowych
a jak to wygląda od strony cenowej ?
Na pewno kozacko wchodzi, energetycznie !