Zobacz jak przygotować udko z kurczaka z puree z groszkiem i gotowanymi buraczkami.
Makroskładniki
- Kalorie: 788kcal
- Węglowodany: 103g
- Białko: 42g
- Tłuszcze: 30g
Składniki (na 1 porcję)
- duże udko z kurczaka
- ziemniaki 300g
- groszek zielony 100g
- buraki 300g
- jabłko
- tłuszcz kokosowy
- łyżka masła klarowanego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Udko z kurczaka pieczemy bez skóry z odrobiną oleju kokosowego, doprawiamy solą i pieprzem wg uznania.
- Ziemniaki gotujemy i blendujemy na puree, dokładamy ugotowany zielony groszek.
- Buraki gotujemy i kroimy w kostkę, dokładamy pokrojone w kostkę obrane jabłko.
Więcej dietetycznych przepisów znajdziesz w planach Budujmase.
Podobne artykuły:
- Cytrynowy kurczak w fasolce na pure z selera i pietruszki
- Sałatka z zielonej soczewicy i dyni
- Smażone udko z kurczaka z warzywami w maśle orzechowym na kaszy jaglanej z czarną soczewicą
- Kurczak w miodzie z kaszą jaglaną, zielonym groszkiem
- Ciasto jaglane z malinami