Poznaj przepis na soczystą pierś z kurczaka.
Makroskładniki
- Kalorie: 700kcal
- Węglowodany: 88g
- Białko: 15g
- Tłuszcze: 32g
Składniki (na 2 porcje)
- pierś z kurczaka 500g
- folia aluminiowa
- sól, pieprz
- ogórek kiszony 400g
- oliwa
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka płuczemy, odrzucamy tłuste fragmenty. Następnie lekko rozbijamy ją ręką.
- Posypujemy ulubionymi przyprawami i bardzo szczelnie owijamy folią aluminiową.
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 st. i trzymamy jakieś 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy pierś, rozwijamy folię.
- Podajemy z pokrojonym w krążki ogórkiem kiszonym skropionym oliwką.
Budujmase plany to miejsce, gdzie znajdziesz jeszcze więcej przepisów opracowanych przez dietetyków, w ilościach i proporcjach dopasowanych właśnie do Ciebie.
Podobne artykuły:
- Polędwica wieprzowa podana z ryżem i szpinakiem
- Kurczak po indyjsku z kolorowym ryżem
- Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczoną dynią z imbirem
- Makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu
- Filet z kurczaka w pestkach słonecznika z żółtym ryżem i grillowanymi warzywami
A te 88 gram węglowodanów to gdzie, z foli aluminiowej się wzięły czy jak? 😀
A te 88 gram węglowodanów to gdzie, z foli aluminiowej się wzięły czy jak? 😀