Sprawdź jak przygotować udko z warzywami i masłem orzechowym podane na kaszy jaglanej z czarną soczewicą.
Makroskładniki
- Kalorie: 858 kcal
- Węglowodany: 45g
- Białko: 59g
- Tłuszcze: 48g
Składniki (na 1 porcję)
- udko z kurczaka
- marchew 200g
- brokuł 150g
- orzechy arachidowe – łyżka
- masło orzechowe bez cukru – łyżka
- kasza jaglana 100g
- czarna soczewica 40g
- olej kokosowy
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Udko smażymy na oleju kokosowym.
- Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie i łączymy z ugotowaną, wcześniej moczoną soczewicą.
- Warzywa lekko podsmażamy na tłuszczu kokosowym, wraz z masłem orzechowym, dodajemy orzechy arachidowe.
- Całość doprawiamy. Podajemy razem.
Plany treningowe i dietetyczne Budujmase zawierają liczne przepisy na zdrowe dania połączone z dopasowanym do Ciebie zestawem ćwiczeń.
Podobne artykuły:
- Krewetki na paskach warzyw i spaghetti z sepią
- Sałatka z zielonej soczewicy i dyni
- Ziołowy kurczak z cukinią i papryką na makaronie ryżowym
- Kurczak po indyjsku z kolorowym ryżem
- Udko z kurczaka z puree z groszkiem i gotowanymi buraczkami
poprawcie w mikro składnikach ilość węgli bo coś mało wam wyszło