Zobacz wege przepis na przygotowanie zielonej soczewicy z dynią.
Makroskładniki
- Kalorie: 723 kcal
- Węglowodany: 82g
- Białko: 29g
- Tłuszcze: 31g
Składniki (na jedną porcję)
- zielona soczewica 100g
- dynia 200g
- papryka czerwona 150g
- rukola
- oliwa 2 łyżki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie.
- Dynię kroimy w kostkę i pieczemy. Paprykę kroimy w paski.
- Wszystkie składniki łączymy, dodajemy oliwę i przyprawy.
- Dekorujemy rukolą.
Budujmase plany dietetyczne zawierają więcej takich przepisów, także na dania wegetariańskie.
Podobne artykuły:
- Krewetki na paskach warzyw i spaghetti z sepią
- Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczoną dynią z imbirem
- Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką
- Makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu
- Udko z kurczaka z puree z groszkiem i gotowanymi buraczkami