Zobacz przepis na pieczony udziec z indyka z jabłkami i gruszkami podawany na ryżu jaśminowym.
Makroskładniki
- Kalorie: 829kcal
- Węglowodany: 123g
- Białko: 45g
- Tłuszcze: 15g
Składniki (na 1 porcję)
- udziec z indyka
- kwaskowe jabłka 150g
- gruszka 120g
- ryż jaśminowy 120g
- olej kokosowy
- liść laurowy
- pieprz
Sposób przygotowania
- Gruszki i jabłka tniemy na osiem części.
- Obkładamy nimi udziec z indyka, razem z ziarnami pieprzu i liśćmi laurowymi.
- Pieczemy.
- Podajemy razem z ryżem.
Plany Budujmase mają znacznie więcej ciekawych przepisów i to nie tylko na dania z mięsa.
Podobne artykuły:
- Pieczony udziec z indyka z żółtym ryżem
- Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką
- Kurczak po indyjsku z kolorowym ryżem
- Filet z kurczaka w pestkach słonecznika z żółtym ryżem i grillowanymi warzywami
- Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczoną dynią z imbirem