Wszelkiego rodzaju “chude” pasty na bazie tuńczyka są uniwersalne i nadają się na posiłki o różnej porze dnia. Dziś pasta z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi.
Spis treści zwiń
Makroskładniki
- białko: 55g
- węglowodany: 89g
- tłuszcze: 23g
- kalorie: 711kcal
Składniki
- 2 średnie jaja ugotowane na twardo – 100g
- puszka tuńczyka w wodzie – 120g
- słoik pieczarek marynowanych Vortumnus – 170g
- 5 kromek ciemnego chleba ze słonecznikiem – 150g
- 3 łyżki stołowe musztardy sarepskiej – 50g
Czas przygotowania – 20min (tak długo ze względu na czas gotowania jaj)
Orientacyjna cena za porcję: 11zł
- porcja pieczywa: 1zł
- puszka tuńczyka: 4,50zł
- słoik pieczarek marynowanych: 4,40zł
- 2 jajka: 1zł
Sposób przygotowania
- Jaja ugotować na twardo.
- Przygotować głębokie naczynie.
- Pieczarki odsączyć od zalewy i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
- Jajka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
- Wszystkie składniki wrzucić do naczynia, dodać 3 łyżki stołowe musztardy i dokładnie wymieszać.
- Pastę nałożyć na 5 kromek chleba ciemnego ze słonecznikiem.
Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.
Podobne artykuły:
- Pasta na bazie tuńczyka z pieczywem / B52g W87g T25g
- Pasta z makreli wędzonej z warzywami + pieczywo / B56g W83g T37g
- Mus waniliowo-jabłkowy z rodzynkami / B43g W87g T22g
- Szejk tuńczyk-mleko-masło orzechowe / B50g W83g T21g
- Kokosowe ciasto z batatów z sosem malinowym