WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

“Papka” owsiana z twarogiem na słodko / B55g W105g T19g

"Papka" owsiana z twarogiem na słodko / B55g W105g T19gSzejk węglowodanowo-białkowy tym razem w postaci gęstej “papki”. Dedykowany osobom, którzy stosują płatki owsiane w swoim codziennym jadłospisie. Słowo “papka” zostało użyte, ponieważ po przygotowaniu szejk jest dość gęsty. 

Makroskładniki

  • białko: 55g
  • węglowodany: 105g
  • tłuszcze: 19g

Składniki

  • 1 kostka twarogu półtłustego “Łowicki” – 200g
  • płatki owsiane (górskie lub błyskawiczne) – 100g
  • mleko Łaciate 2% – 200g
  • 2 łyżki stołowe miodu pszczelego – 35g

Inne: blender (najtańszy blender na allegro kosztuje już od 30zł, warto się w niego zaopatrzyć, przydaje się bardzo często do robienia szejków)

Czas przygotowania – 5min

Orientacyjna cena jednej porcji: 4,10zł

  • porcja 200g mleka: 0,50zł
  • twaróg Łowicki: 3zł
  • płatki owsiane 100g: 0,60zł

Sposób przygotowania

  1. Do wysokiego naczynia (typu dzbanek na sok) wrzucić kostkę twarogu.
  2. Do twarogu dodać 100g płatków owsianych.
  3. Wlać 200g mleka 2%.
  4. Dodać około 2 łyżki stołowe miody pszczelego.
  5. Całość zblendować i w razie potrzeby dodać wody niegazowanej celem zmniejszenia gęstości szejku.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze
  1. Zeby zblendowac 200g sera i 100 gram płatków potrzeba minimum z 400 ml mleka. Chociaz i to bedzie za mało. Chyba ze chcemy masę w ktora tniemy nożem:-) Ja preferuję szejki z mniejszą iloscia płatków.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *