Sprawdź azjatycki przepis na makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu.
Makroskładniki
- Kalorie: 549kcal
- Węglowodany: 13g
- Białko: 51g
- Tłuszcze: 38g
Składniki (na 1 porcję)
- 180g piersi z kurczaka
- 120g papryki czerwonej
- 120g cukinii
- oliwki czarne
- orzechy arachidowe
- jarmuż
- sos sojowy
- tłuszcz kokosowy
- pieprz cayenne
- ostra papryka
Sposób przygotowania
- Kurczaka, cukinie i paprykę kroimy w paski i smażymy na oleju kokosowym. Na koniec dodajemy sos sojowy i przyprawy.
- Mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut, aż smaki się przenikną.
- W tym czasie jarmuż rwiemy na większe kawałki, moczymy w sosie sojowym i smażymy w rozgrzanym tłuszczu kokosowym.
- Wyjmujemy i odsączamy.
- Kurczaka z warzywami wyjmujemy na talerz. Posypujemy pociętymi oliwkami, orzechami arachidowymi i obkładamy chipsami z jarmużu.
Poznaj więcej przepisów, jakie zawierają plany dietetyczne Budujmase.
Podobne artykuły:
- Kurczak po indyjsku z kolorowym ryżem
- Soczysta pierś z kurczaka
- Pierś z indyka w sosie malinowym z kokosowym szpinakiem
- Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczoną dynią z imbirem
- Kurczak po hawajsku z frytkami z batatów i kokosowym brokułem