WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Kulki mięsne w ostrym sosie meksykańskim na czarnej soczewicy

Kulki mięsne w ostrym sosie meksykańskim na czarnej soczewicySprawdź przepis na kulki mięsne w ostrym sosie meksykańskim na czarnej soczewicy.

Makroskładniki

  • Kalorie: 1525kcal
  • Węglowodany: 149g
  • Białko: 89g
  • Tłuszcze: 59g

Składniki (na 2 porcje)

  • 400g łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • kilka pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 papryczki chili
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • ostra papryka
  • 1 litr bulionu
  • czarna soczewica 400g

Sposób przygotowania

  1. Mięso zmielić, dodać drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko i przyprawy.
  2. Uformować małe pulpeciki i wrzucić je na gotujący się bulion.
  3. Dodać posiekaną papryczkę chili, fasolę, kukurydzę, pokrojoną paprykę i pieczarki. Gotować 20-30 minut.
  4. Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Gotować jeszcze 15 minut.
  5. Wcześniej namoczoną soczewicę ugotować w lekko osolonej wodzie.
  6. Pulpety podawać na soczewicy, polewać sosem meksykańskim.

Plany treningowe i dietetyczne Budujmase zawierają więcej ciekawych przepisów na fit dania, połączone z dopasowanymi do Ciebie zestawami ćwiczeń.

Kulki mięsne w ostrym sosie meksykańskim na czarnej soczewicy

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *