Przepis na krewetki podawane na paskach warzyw i spaghetti z sepią.
Makroskładniki
- Kalorie: 862kcal
- Węglowodany: 97g
- Białko: 61g
- Tłuszcze: 24g
Składniki
- 220 g oprawionych krewetek
- po pół żółtej i czerwonej papryki
- 230g brokuła
- szczypior
- spaghetti barwione sepią 100 g
- oliwa z oliwek
- olej kokosowy
- sól himalajska, pieprz cayenne
Sposób przygotowania
- Krewetki podsmażamy na oleju kokosowym. Dodajemy paprykę w paski oraz różyczki brokuła. Dusimy razem. Przyprawiamy.
- Spaghetti gotujemy w lekko osolonej wodzie.
- Krewetki podajemy na spaghetti i warzywach.
- Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Budujmase plany dietetyczne zawierają więcej przepisów na zdrowe posiłki dobrane do Twoich oczekiwań.
Podobne artykuły:
- Kurczak po hawajsku z frytkami z batatów i kokosowym brokułem
- Makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu
- Gulasz z udźca indyka z czerwoną papryką
- Sałatka z zielonej soczewicy i dyni
- Ziołowy kurczak z cukinią i papryką na makaronie ryżowym
- Burgery teksańskie z sosem z pieczonej papryki i pomidorów
- Kulki mięsne w ostrym sosie meksykańskim na czarnej soczewicy
- Kurczak po indyjsku z kolorowym ryżem