Gulasz można także przygotować z indyka – zobacz przepis z udźcem i czerwoną papryką.
Makroskładniki
- Kalorie: 716kcal
- Węglowodany: 92g
- Białko: 50g
- Tłuszcze: 18g
Składniki (na 1 porcję)
- udziec z indyka 180g
- 100g kaszy gryczanej palonej
- bulion (2 szklanki)
- 4 łyżki sosu sojowego
- cebula
- 1 mała cukinia
- szklanka pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
- olej kokosowy
Sposób przygotowania
- Na patelni podsmażamy indyka pokrojonego w drobne kawałki.
- Dodajemy sos sojowy. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę.
- Podsmażamy i przerzucamy zawartość do miseczki obok.
- Na patelnię wrzucamy kaszę, chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem.
- Gotujemy tak ok. 20 minut.
- Potem dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę, chwilę dusimy.
- Następnie dodajemy podsmażonego wcześniej indyka z cebulą.
- Chwilę dusimy, sypiemy natką pietruszki.
Więcej przepisów, także na tradycyjne dania w nowszych wersjach znajdziesz na Budujmase plany dietetyczne.
Podobne artykuły:
- Ziołowy kurczak z cukinią i papryką na makaronie ryżowym
- Cytrynowy kurczak w fasolce na pure z selera i pietruszki
- Wołowina w sosie musztardowym
- Gulasz wołowy z czerwoną soczewicą
- Wołowina z suszonymi śliwkami i grillowanymi pomidorami