Przygotuj filet z kurczaka w pestkach słonecznika podawany na żółtym ryżu z grillowanymi warzywami.
Makroskładniki
- Kalorie: 1088kcal
- Węglowodany: 106g
- Białko: 72g
- Tłuszcze: 4g
Składniki (na 1 porcję)
- pierś z kurczaka 180g
- 35g pestek słonecznika
- ryż Basmati 100g
- kurkuma
- marchewka baby 250g
- fasolka szparagowa 250g
- oliwa
- tłuszcz kokosowy
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka obtaczamy w pestkach słonecznika i smażymy na tłuszczu kokosowym.
- Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie z odrobiną kurkumy – dla żółtego koloru.
- Marchew i fasolkę grillujemy z odrobiną oliwy oraz ziołami.
- Podajemy razem.
Budujmase plany dietetyczne to miejsce, w którym dietetyk dopasuje do Ciebie indywidualny plan posiłków. Znajdziesz w nim znacznie więcej ciekawych przepisów!
Podobne artykuły:
- Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczoną dynią z imbirem
- Kurczak po indyjsku z kolorowym ryżem
- Pierś z kurczaka po myśliwsku + ryż / B61 W87 T19
- Kurczak po hawajsku z frytkami z batatów i kokosowym brokułem
- Soczysta pierś z kurczaka
- Udko z kurczaka z puree z groszkiem i gotowanymi buraczkami
- Ziołowy kurczak z cukinią i papryką na makaronie ryżowym
- Kurczak w miodzie z szafranowym ryżem