WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Cytrynowy kurczak w fasolce na pure z selera i pietruszki

Cytrynowy kurczak w fasolce na pure z selera i pietruszkiKurczak wcale nie musi być nudny. Sprawdź jak przygotować go w wersji cytrynowej na puree z selera i pietruszki.

Makroskładniki

  • Kalorie: 726kcal
  • Węglowodany: 62g
  • Białko: 63g
  • Tłuszcze: 22g

Składniki (na 1 porcję)

  • filet z kurczaka 180 g
  • seler
  • 2 ziemniaki
  • cytryna
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 300g fasolki szparagowej
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz świeżo mielony

Sposób przygotowania

  1. Piersi z kurczaka zalewamy sokiem z połowy cytryny, doprawiamy pieprzem i solą i odstawiamy na 15 minut do lodówki.
  2. Seler i ziemniaki obieramy i kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na maśle do miękkości. Doprawiamy pieprzem i solą.
  3. Dodajemy szklankę wody i dusimy aż się zaczną rozpadać.
  4. W tym czasie na oliwie z oliwek smażymy na rumiany kolor piersi z kurczaka.
  5. Pod koniec smażenia wyciskamy na patelnię sok z połowy cytryny. Rozgotowany seler miksujemy na gładką masę.
  6. Jeśli całość jest zbyt rzadka odparowujemy na małym ogniu intensywnie mieszając.
  7. Puree przed podaniem doprawiamy pieprzem i solą.
  8. Na tłuszcz ze smażenia kurczaka wrzucamy fasolkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy około 3 minut.
  9. Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.
  10. Posypujemy orzechami włoskimi.

Plany treningowe i dietetyczne Budujmase to miejsce, w którym trenerzy personalni i dietetycy dobiorą odpowiednie ćwiczenia i posiłki do Ciebie. Jak widzisz nawet kurczaka można przygotować nieco inaczej niż zwykle.

Cytrynowy kurczak w fasolce na pure z selera i pietruszki

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *