WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Gulasz wołowy z czerwoną soczewicą

Gulasz wołowy z czerwoną soczewicąGulasz wołowy z czerwoną soczewicą to świetna propozycja dla wszystkich, którzy lubią łączyć klasykę z nowoczesnym podejściem do kuchni.

Makroskładniki

  • Kalorie: 1281kcal
  • Węglowodany: 135g
  • Białko: 82g
  • Tłuszcze: 44g

Składniki (na 2 porcje)

  • 0,5kg mięsa wołowego
  • cebula
  • szklanka czerwonej soczewicy
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka pomidorów z puszki
  • płaska łyżeczka curry
  • płaska łyżeczka imbiru
  • płaska łyżeczka cynamonu
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • kasza pęczak po 100g na porcję

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. W garnku z grubym dnem rozgrzej niewielką ilość oliwy.
  2. Następnie dodaj mięso i cebulę. Podsmaż przez chwilę, po czym zmniejsz ogień, dodaj ok. 4 szklanki wody i duś ok. 1,5 godziny.
  3. W tym czasie ugotuj na sypko kaszę pęczak.
  4. Gdy mięso będzie już miękkie (czyli mniej więcej po 1,5h) do garnka dodaj czerwoną soczewicę, pomidory z puszki, czosnek, pokrojony w drobną kostkę oraz przyprawy.
  5. Wszystko dokładnie wymieszaj i pozostaw jeszcze na ok, 20 minut na wolnym ogniu (do czasu aż soczewica zrobi się miękka).
  6. Na koniec przypraw solą i pieprzem.
  7. Podawaj z kaszą pęczak.

Plany dietetyczne Budujmase zawierają znacznie więcej ciekawych przepisów.

Gulasz wołowy z czerwoną soczewicą

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *