WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Pasta z tuńczyka z pieczarkami + ciemne pieczywo / B55 W89 T23

kanapki z pastą z tuńczykaWszelkiego rodzaju “chude” pasty na bazie tuńczyka są uniwersalne i nadają się na posiłki o różnej porze dnia. Dziś pasta z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi.

Makroskładniki

  • białko: 55g
  • węglowodany: 89g
  • tłuszcze: 23g
  • kalorie: 711kcal

Składniki

  • 2 średnie jaja ugotowane na twardo – 100g
  • puszka tuńczyka w wodzie – 120g
  • słoik pieczarek marynowanych Vortumnus – 170g
  • 5 kromek ciemnego chleba ze słonecznikiem – 150g
  • 3 łyżki stołowe musztardy sarepskiej – 50g

Czas przygotowania – 20min (tak długo ze względu na czas gotowania jaj)

Orientacyjna cena za porcję: 11zł

  • porcja pieczywa: 1zł
  • puszka tuńczyka: 4,50zł
  • słoik pieczarek marynowanych: 4,40zł
  • 2 jajka: 1zł

Sposób przygotowania

  1. Jaja ugotować na twardo.
  2. Przygotować głębokie naczynie.
  3. Pieczarki odsączyć od zalewy i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  4. Jajka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  5. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia, dodać 3 łyżki stołowe musztardy i dokładnie wymieszać.
  6. Pastę nałożyć na 5 kromek chleba ciemnego ze słonecznikiem.

Pamiętaj! Budujmase.pl to nie strona, na której znajdziesz wyrafinowane przepisy kulinarne – jeśli liczy się dla Ciebie nieprzeciętny smak i kunszt kulinarny to odsyłamy na stronę Master Chef’a! Dla nas – kulturystów liczą się jedynie wartości odżywcze danego posiłku – walory smakowe to sprawa drugorzędna.

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *