Suplementy na wytrzymałość
Zacznijmy od definicji. „Wytrzymałość to zdolność do kontynuowania długotrwałej pracy o wymaganej intensywności, bez obniżania efektywności działań i przy zachowaniu…
Zacznijmy od definicji. „Wytrzymałość to zdolność do kontynuowania długotrwałej pracy o wymaganej intensywności, bez obniżania efektywności działań i przy zachowaniu…
Gainer jest suplementem, który kojarzy się przede wszystkim z okresem budowania masy mięśniowej. Jego podstawowym zadaniem jest uzupełnienie kalorii w…
Gainery często stosowane są przez początkujących, którzy budują masę. Jednak kaloryczność tych odżywek sprawia, że często zamiast mięśni pojawia się…
Doskonale znane jest oczyszczające i odkwaszające działanie kapusty. Czy może mieć jeszcze inne właściwości lecznicze? Okazuje się, że tak. To…
Aminokwasy endogenne wchodzą w skład protein, niezbędnych każdemu ćwiczącemu na siłowni. Posiadają one bardzo istotne znaczenie w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu…
Izolat białka serwatkowego (Whey Protein Isolate - WPI) to jedno z najdoskonalszych źródeł białka. Odżywki tego typu są szeroko stosowane…
Witaminy w okresie zimowym, zwłaszcza dla osób trenujących, są bardzo ważnym elementem diety. Sprawdź jakie funkcje pełnią poszczególne z nich.…
Tryptofan to aminokwas egzogenny, który coraz częściej pojawia się w składzie suplementów. Ma na celu m.in. poprawę samopoczucia i złagodzenia…
Trening uliczny to ciężki sport. - Z tego powodu jego zawodnicy również korzystają z dostępnych suplementów, jakie oferuje rynek. Trzeba…
Zapotrzebowanie na witaminy i minerały różni się w zależności od płci. Niezależnie od wieku, Panowie cechują się stałym zapotrzebowaniem na…
Witaminy z grupy B mają wiele cech wspólnych, dlatego niejednokrotnie nazywane są kompleksem witamin B. Mają pozytywny wpływ na rozwój…
Izotonik powinien stanowić jedną z podstaw intensywnego, wymagającego wysiłku zarówno dla profesjonalisty, jak i zaawansowanego amatora. Coraz częściej wybieramy ten…
Soja pojawia się coraz częściej na naszych talerzach, ale czy jest równie wartościowa co białko serwatkowe lub inne pochodzenia zwierzęcego?…