Omega 3, 6, 9 – czym są i czym się od siebie różnią
Kwasy tłuszczowe mają ogromny wpływ na nasze zdrowie. Stanowią budulec naszych komórek. Dostarczając odpowiedni ich poziom zapewnimy sprawność myślenia, koncentracji,…
Kwasy tłuszczowe mają ogromny wpływ na nasze zdrowie. Stanowią budulec naszych komórek. Dostarczając odpowiedni ich poziom zapewnimy sprawność myślenia, koncentracji,…
Kwasy omega 3 to budulec naszych komórek, są niezbędne do funkcjonowania organizmu. Dostarczane są z pożywieniem, gdyż nie są wytwarzane…
Moda na dietę bezglutenową jest coraz większa, niezależnie od tego czy ktoś ma wskazania medyczne na stosownie tej diety. Ogólnie…
Osoby pracujące w systemie zmianowym często tkwią w przekonaniu, że nie są w stanie ustabilizować swojej masy ciała, ponieważ ich…
Komosa jest niedocenianym, wyjątkowo bogatym w składniki odżywcze zamiennikiem ryżów, kasz, dodatkiem do dań z sosem i sałatek. Stanowi produkt,…
Nie od dziś wiadomo, że pojawienie się wszelkiego rodzaju kasz w naszym jadłospisie jest bardzo korzystne dla uzupełnienia witamin i…
Daktyle pojawiają się w znacznej części przepisów. Są dodatkiem do deserów i dań głównych, a korzystanie z ich właściwości nie…
Tapioka jeszcze nie tak dawno temu nie gościła w naszych jadłospisach. Dziś stanowi jeden z chętniej wykorzystywanych do przygotowania deserów…
Ktoś powiedział kiedyś - "Nie jedz tego, czego nie zjadłaby Twoja pra pra babcia". Jest to całkiem dobre stwierdzenie obrazujące…
Tkanka tłuszczowa – nasz największy wróg i coś, co nieustannie spędza nam sen z powiek. Gromadzimy ją zwykle latami. Czy…
Najlepsza dieta na redukcję tkanki tłuszczowej stanowi spore wyzwanie, ponieważ często oznacza konieczność zmiany nawyków żywieniowych. Dieta powinna być dobrana…
Podjadanie jest praktycznie nieuniknione i tylko osoby o bardzo silnym postanowieniu są w stanie sobie tego odmówić. Lecz uniknięcie katastrofy…
Jak to się stało, że tak mało kobiet osiąga cel, jakim jest schudnięcie? Dlaczego tak łatwo zostać oszukaną przez hasła…