Sprawdź przepis na soczystą pierś z kurczaka ze szpinakiem i dynią pieczoną z imbirem.
Makroskładniki
- Kalorie: 857kcal
- Węglowodany: 107g
- Białko: 58g
- Tłuszcze: 25g
Składniki (na 2 porcje)
- 2 piersi z kurczaka
- szpinak świeży 300g
- 3 ząbki czosnku
- 400g świeżego miąższu z dyni
- czarny sezam
- imbir
- sól, pieprz
- olej kokosowy
- 200g ryżu Basmati
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Smażymy na oleju kokosowym.
- Szpinak dusimy razem z czosnkiem.
- Dynię kroimy w kostkę, posypujemy imbirem i pieczemy.
- Pierś z kurczaka podajemy ze szpinakiem, pieczoną dynią posypaną czarnym sezamem, ryżem Basmati.
Budujmase plany dietetyczne oferują jeszcze więcej ciekawych przepisów na dania nie tylko dla sportowców.
Podobne artykuły:
- Kurczak po indyjsku z kolorowym ryżem
- Polędwica wieprzowa podana z ryżem i szpinakiem
- Sałatka z zielonej soczewicy i dyni
- Soczysta pierś z kurczaka
- Kurczak w miodzie z szafranowym ryżem