WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Pierś z indyka w sosie malinowym z kokosowym szpinakiem

Pierś z indyka w sosie malinowym z kokosowym szpinakiemZobacz przepis na pierś z indyka w malinowym sosie na kokosowym szpinaku.

Makroskładniki

  • Kalorie: 863 kcal
  • Węglowodany: 62g
  • Białko: 47g
  • Tłuszcze: 48g

Składniki (na 1 porcję)

Składniki marynaty

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku

Składniki sosu

  • 2 szklanki malin
  • 100ml wody
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • cukier, pieprz
  • sok z cytryny

Składniki dodatków

  • szpinak 300g
  • wiórki kokosowe 50g
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania

  1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć majerankiem, solą i pieprzem.
  2. Oliwę połączyć z sosem sojowym i rozgniecionym czosnkiem. Marynatą zalać mięso w torebce foliowej.
  3. Szczelnie zamkniętą torebkę odstawić do lodówki na około 12 godzin.
  4. Mięso wyjąć z marynaty (marynatę zachować), podsmażyć z obu stron, zmniejszyć ogień, dusić około 30 minut od czasu do czasu podlewając resztą marynaty.
  5. Sos: maliny zmiksować, zalać wodą, zagotować, zagęścić mąką i gotować jeszcze 1 minutę,  przyprawić szczyptą cukru, pieprzu, kilkoma kroplami soku z cytryny. Szpinak dusimy z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi.

Plany dietetyczne Budujmase zawierają znacznie więcej fit przepisów opracowanych przez dietetyków.

Pierś z indyka w sosie malinowym z kokosowym szpinakiem

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *