WSZYSTKO O TRENINGU, DIECIE I SUPLACH!

Naleśniki gryczane nadziewane jajkami

Naleśniki gryczane nadziewane jajkamiZobacz jak przygotować naleśniki gryczane faszerowane jajkami.

Makroskładniki

  • Kalorie: 552kcal
  • Węglowodany: 17g
  • Białko: 26g
  • Tłuszcze: 43g

Składniki (na 3 sztuki)

Nadzienie

  • 3-4 jajka na twardo
  • awokado
  • sól
  • czosnek
  • szpinak świeży
  • czerwona cebula
  • sok z cytryny
  • olej
  • pieprz

Naleśniki

  • 9 łyżki mąki gryczanej
  • trochę wody (ilość: do konsystencji ciasta naleśnikowego)
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

  1. Jajka miksujemy z awokado, solą, czosnkiem i sokiem z cytryny. Szpinak dusimy razem z oliwą, z posiekaną cebulą.
  2. Wymieszamy wszystkie składniki na ciasto, wodę dolewamy stopniowo, aż uzyskamy pożądaną konsystencję ciasta. Powinno mieć konsystencję śmietany (takiej gęstej, ale nie za gęstej, ciasto ma się szybko i ładnie rozprowadzać na patelni). Smażymy beztłuszczowo.
  3. Naleśniki smarujemy pastą, nakładamy szpinak, zawijamy jak krokiety.

Budujmase plany dietetyczne zawierają jeszcze więcej takich pysznych przepisów!

Naleśniki gryczane nadziewane jajkami

Podobne artykuły:

BudujMase.pl

Kulturystyka to nasza pasja! Jaki trening przynosi najlepsze efekty i jaka dieta pomoże Ci osiągnąć upragniony cel? U nas znajdziesz wszystkie informacje niezależnie od tego czy Twoim założeniem jest budowa masy mięśniowej, idealna rzeźba, czy redukcja tkanki tłuszczowej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *