Zobacz jak przygotować naleśniki gryczane faszerowane jajkami.
Makroskładniki
- Kalorie: 552kcal
- Węglowodany: 17g
- Białko: 26g
- Tłuszcze: 43g
Składniki (na 3 sztuki)
Nadzienie
- 3-4 jajka na twardo
- awokado
- sól
- czosnek
- szpinak świeży
- czerwona cebula
- sok z cytryny
- olej
- pieprz
Naleśniki
- 9 łyżki mąki gryczanej
- trochę wody (ilość: do konsystencji ciasta naleśnikowego)
- szczypta soli
Sposób przygotowania
- Jajka miksujemy z awokado, solą, czosnkiem i sokiem z cytryny. Szpinak dusimy razem z oliwą, z posiekaną cebulą.
- Wymieszamy wszystkie składniki na ciasto, wodę dolewamy stopniowo, aż uzyskamy pożądaną konsystencję ciasta. Powinno mieć konsystencję śmietany (takiej gęstej, ale nie za gęstej, ciasto ma się szybko i ładnie rozprowadzać na patelni). Smażymy beztłuszczowo.
- Naleśniki smarujemy pastą, nakładamy szpinak, zawijamy jak krokiety.
Budujmase plany dietetyczne zawierają jeszcze więcej takich pysznych przepisów!
Podobne artykuły:
- Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi
- Kokosowe ciasto z batatów z sosem malinowym
- Przepis na pankejki – jak zrobić naleśniki amerykańskie?
- Naleśniki z odżywką białkową – 4 przepisy na fit naleśniki proteinowe
- Czym zastąpić jajka w diecie?
Gdzie te jabłka?
W przepisie nie ma mowy o jabłkach tylko o jajkach.
sama mąka z wodą, żeby zrobić ciasto?? coś mi tu nie pasuje