Przepis na kurczaka po indyjsku podawanego na kolorowym ryżu.
Makroskładniki
- Kalorie: 1199kcal
- Węglowodany: 103g
- Białko: 59g
- Tłuszcze: 60g
Składniki (na 1 porcję)
- pojedyncza pierś z kurczaka
- szpinak w liściach 300g
- mleczko kokosowe 200ml
- mieszanka ryżu Basmati, czerwonego, czarnego 120g
- sól, pieprz
- tłuszcz kokosowy
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na oleju kokosowym.
- Szpinak dusimy razem z mleczkiem kokosowym i przyprawami.
- Całość łączymy ze sobą i dusimy jeszcze razem kilka minut.
- Całość podajemy na ugotowanym kolorowym ryżu.
Plany Budujmase zawierają znacznie więcej fit przepisów. Poznaj je wszystkie.
Podobne artykuły:
- Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pieczoną dynią z imbirem
- Pierś z indyka w sosie malinowym z kokosowym szpinakiem
- Makaron warzywny z kurczakiem po tajsku i chipsami z jarmużu
- Soczysta pierś z kurczaka
- Ziołowy kurczak z cukinią i papryką na makaronie ryżowym